Pizza Salame Piccante

Dit recept voor traditionele Pizza Salame Picante is bijzonder gemakkelijk te maken, met slechts zeven ingrediënten. Ook een lekker simpel en snel recept, je hebt er slechts 25 minuten voor nodig en is een van de favoriete pizza's met pepperoni of Italiaanse salami.
Merijn
Merijn   Laatst bijgewerkt op 17 oktober 2022

De pizza Salame Piccante is iets heel anders dan een pizza pepperoni – dat is hoe de Amerikanen de hete, kleine ronde plakken salami hebben genoemd. In Italië betekent peperoni ook iets heel anders – namelijk paprika. Voor dit pizza recept gebruik ik authentieke Italiaanse producten: zowel een goede pittige Italiaanse salami als een échte Italiaanse Mozzarella maken het grootste verschil in smaak. Daarnaast is het gebruiken van een wat duurdere Mozzarella het helemaal waard en kies je ook het best voor echte Parmezaanse kaas als garnering.

Pizza Salame Piccante

Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

1

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calories

340

kcal

Ingredienten

  • 1 pizzabodem met tomatensaus

  • 80 gram pepperoni plakjes

  • 40 gram Parmezaanse kaas

  • 60 gram geraspte mozzarella

  • 5 bocconcini mozzarella

  • 80 gram zwarte olijven

  • 80 gram rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C. Zet een ovenplank in de laagste stand. Leg de pizzabodem met tomatensaus op een ronde pizzabodem of bakplaat. Top met de geraspte mozzarella, de pepperoni plakjes en als laatste de gesneden bocconcini mozzarella en zwarte olijven.
  • Bak op de laagste plank van de oven gedurende 8 minuten of tot de bocconcini smelt en de bodem knapperig is.
  • Combineer ondertussen de rucola en de parmezaan in een kom.
  • Beleg de pizza met de rucola mix om te serveren.

Notities

  • Voor de vleesliefhebbers: voeg nog een paar plakjes Prosciutto di Parma toe.

Pizza Salame Piccante, wat is de origine?

Pepperoni is in wezen een Amerikaanse versie van salami, iets dat in de buurt komt van wat Italianen een pizza salame piccante, pizza Diavola of pizza Calabrese noemen, een algemene term die “pittige salami” betekent. Deze wordt gemaakt van rundvlees en gezouten varkensvlees, gemengd met een mengsel van paprika, knoflook, zwarte peper, rode peper, cayennepeper, mosterdzaad en venkelzaad.

Elk merk dat pepperoni produceert gebruikt een andere mix en verhouding van ingrediënten, maar paprika is altijd aanwezig: het geeft pepperoni zijn kleur. En die ingrediëntenlijst heeft duidelijk invloed gehad op de naam die we vandaag de dag gebruiken.

Welke ingrediënten zitten er op een pizza Salame Piccante?

De Italiaanse versie van de pizza pepperoni, de Salame Piccante, heeft een aantal standaard ingrediënten die worden gebruikt.

  • Een basis, rode pizzasaus van tomaten
  • Pittige salami met verschillende Italiaanse kruiden en pepers
  • Geraspte mozzarella of bolletjes bocconcini
  • Mix van rucola en geraspte Parmezaanse kaas
  • Een pittige saus als extra topping
  • Extra vergine olijfolie met geïnfuseerde pepers
Houd mij op de hoogte We zullen je informeren wanneer het product weer op voorraad is.