Pizza Prosciutto e Funghi

Pizza met ham en champignons, in het Italiaans pizza prosciutto e funghi, is een van die klassieke pizza's en heeft zeker zijn weg gevonden naar veel restaurants in Nederland. Het recept dat ik vandaag met je deel doet dan ook niet onder voor de wat een serieuze pizzaiolo je zou opdienen in een pizzeria.
Merijn
Merijn   Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2022

Ingrediëntenlijst voor Pizza Prosciutto e Funghi

Ham en paddenstoelen op de pizza, verrassend genoeg niet heel lastig om zelf te maken. Met wat eenvoudige aanpassingen kan je echter heel veel extra smaak toevoegen. Naast de ham en paddenstoelen gebruik je verse Mozzarella van hoge kwaliteit en kan je na het bakken de pizza besprenkelen met wat witte truffelolie. In essentie blijven de prosciutto en de funghi de hoofdrolspelers en ook zonder de extra ingrediënten is het een heerlijk traditionele pizza.

Pizza Prosciutto e Funghi

Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

760

kcal

Ingredienten

  • Pizzabodem met tomatensaus

  • 50 gram prosciutto

  • 50 gram gesneden champignons

  • 75 gram Mozzarella

  • Optioneel: 1/2 rode ui (klein)

  • Optioneel: enkele blaadjes basilicum

  • Optioneel: scheutje witte truffelolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Snijd ondertussen de champignons in dunne plakken. Optioneel: Snijd de ui in halve ringen.
  • Scheur de Mozzarella in stukjes en leg deze op de pizzabodem met tomatensaus. Leg de gesneden champignons en plakken prosciutto of ham hierover heen. Optioneel: Beleg met de uienringen.
  • Plaats de pizza in de oven voor 10 minuten. Verwijder na 10 minuten. Optioneel: Voeg verse basilicum blaadjes toe als topping en voeg een scheutje witte truffelolie toe.
  • Serveer de Pizza Prosciutto e Funghi.
Houd mij op de hoogte We zullen je informeren wanneer het product weer op voorraad is.