Dat is logisch, want deze traditionele pizza bestaat uit een basis pizzadeeg en wordt vervolgens rijkelijk belegd met o.a. gegrillde aubergine en courgette.
Ingrediëntenlijst voor Pizza Ortolana
Het recept voor Pizza Ortolana vraagt om gegrillde aubergines, paprika’s en courgettes. Deze groenten kan je van tevoren grillen zodat je deze direct kan gebruiken als topping zodra de pizza klaar is. Kies er bijvoorbeeld voor om de pizza extra te vullen met gerookte provola of kies voor de standaard Mozzarella die nooit teleurstelt. Als laatste topping beleg je de gehalveerde cherrytomaatjes, rode ui en enkele blaadjes basilicum op de pizza. Naar smaak nog besprenkelen met een scheut van je favoriete extra vergine olijfolie. Hieronder de instructies voor het traditionele recept van Pizza Ortolana.
Pizza Ortolana
Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy4
servings15
minutes10
minutes760
kcalIngredienten
Pizzabodem met tomatensaus
50 gram aubergine
50 gram courgette
40 gram mini paprika
75 gram Mozzarella
1/2 rode ui
Optioneel: blaadjes basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Grill ondertussen de courgette en aubergine in een grillpan of op een grillplaat. Snijd de ui in gehalveerde ringen en snijdt de mini paprika in partjes.
- Scheur de Mozzarella in stukjes en leg deze op de pizzabodem met tomatensaus. Leg de gegrillde courgette en aubergine over de Mozzarella heen.
- Plaats de pizza in de oven voor 10 minuten. Verwijder na 10 minuten.
- Beleg de pizza met de gesneden mini paprika en halve ringen rode ui. Optioneel voeg je de basilicumblaadjes toe. Serveer.