Pizza Margherita

Pizza Margherita, zoals de Italianen deze noemen, is een eenvoudige pizza afkomstig uit Napels en heeft slechts een paar ingrediënten. Als een pizza Margherita goed is belegd, heeft deze een luchtige korst, een goede laag met tomaten- of pizzasaus, verse mozzarella, basilicum. Naar wens besprenkel je de pizza met wat extra vergine olijfolie en een snufje zout.
Merijn
Merijn   Laatst bijgewerkt op 17 oktober 2022

Pizza Margherita

Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

1

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

12

minutes
Calories

420

kcal

Ingredienten

  • 1 pizzabodem zonder tomatensaus

  • 100 ml passata

  • 1 teentje knoflook

  • 8 verse blaadjes basilicum

  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 100-120 gram Mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak de saus: Snijd de helft van de basilicum fijn. Meng de passata, gesneden basilicum en geperste knoflook door elkaar en breng op smaak. Laat op kamertemperatuur komen. Bij gebruik van vers pizzadeeg is dit het moment op je pizzabodem te vormen.
  • Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. Plaats de pizzabodem met tomatensaus voor 6 minuten in de oven. Verwijder na 6 minuten.
  • Beleg de pizza met de gesneden blokjes Mozzarella en bestrooi de pizzabodem met de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg eventueel je favoriete Italiaanse kruiden toe.
  • Plaats de belegde pizza in de oven nogmaals voor 6 minuten. Verwijder na 6 minuten.
  • Verspreid de overige blaadjes basilicum over de gebakken pizza heen en serveer.

Notities

    Pizza Margherita, wat is de origine?

    De pizza Margherita dankt zijn naam aan koningin Margherita van Savoye. Het was namelijk Raffaele Esposito , pizzabakker van de pizzeria Brandi die deze pizza in 1889 creëerde ter ere van de koningin, die een bezoek bracht aan de stad Napels.

    Eenvoudig gekruid met tomaat, mozzarella en basilicum, die de Italiaanse vlag voorstelden, werd van de drie pizza’s die de Napolitaanse pizzabakker voor dit evenement maakte, de Margherita het meest gewaardeerd door de koningin.

    In 2017 is de pizza, of liever gezegd de kunst van de Napolitaanse pizzabakker, erkend als werelderfgoed en wordt daarmee onderdeel van Unesco.

    Houd mij op de hoogte We zullen je informeren wanneer het product weer op voorraad is.