Pizza Funghi

Pizza Funghi Porcini is het huwelijk tussen een van de grote protagonisten van de herfsttafels, de porcini paddestoel, die een van de beroemdste bereidingen van de Italiaanse keuken, de pizza, een heerlijk gerecht biedt voor de koudere herfstavonden.
Merijn
Merijn   Laatst bijgewerkt op 20 oktober 2022

Ingrediëntenlijst voor Pizza Funghi Porcini

Paddestoelen en truffels, dat zijn de belangrijkste ingrediënten. Porcini paddenstoelen van hoge kwaliteit, zwarte truffeltapenade, uiteraard wat Mozzarella en wat truffelolie om erop te sprenkelen. Als extra hebben we verkruimelde Italiaanse worst toegevoegd. In dit recept is een langgerezen deeg gebruikt, waardoor de pizza licht te verteren is, maar de bereiding wel langer duurt. De keuze is echter aan jou, maak het pizzadeeg zelf met de hand of koop een pizzabodem bij de supermarkt.

Pizza Funghi

Recipe by MerijnCourse: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

890

kcal

Ingredienten

  • Pizzabodem met tomatensaus

  • 60 gram Porcini paddestoelen

  • 80 gram Italiaanse worst

  • 30 gram truffeltapenade

  • 60 gram Mozzarella

  • 10 ml truffelolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Scheur de Mozzarella in stukjes en leg deze op de pizzabodem met tomatensaus.
  • Snijdt de Italiaanse worst open. Verkruimel het vlees in en van op in een kommetje. Snijdt de Porcini paddestoelen op in kleinere stukken, naar eigen wens.
  • Verdeel de gesneden stukjes Porcini, de verkruimelde Italiaanse worst en de truffeltapenade over de pizzabodem.
  • Plaats de pizzabodem in de oven voor 10 minuten. Verwijder na 10 minuten, besprenkel met de truffelolie en serveer.
Houd mij op de hoogte We zullen je informeren wanneer het product weer op voorraad is.