Wat mag je niet doen met een pizzasteen?

Een pizzasteen is gemakkelijk in het gebruik. Toch zijn er aantal dingen die je beter niet kunt doen met een pizzasteen. We hebben deze lijst met echt-niet-doen voor jou opgezet zodat je zeker weet dat je goed gebruik maakt van je pizzasteen zonder deze te beschadigen.
Merijn
Merijn   Laatst bijgewerkt op 24 juli 2023

Gebruik geen zeep bij het schoonmaken

Een pizzasteen is poreus en kan zeep en andere schoonmaakproducten absorberen, wat de smaak van het eten kan beïnvloeden. Maak hem schoon met een vochtige doek en vermijd het gebruik van zeep of andere schoonmaakmiddelen.

Plaats geen koude steen in de oven

Het plaatsen van een koude pizzasteen in een hete oven kan ervoor zorgen dat hij barst. Laat de steen altijd geleidelijk opwarmen in de oven voordat je hem gebruikt, meestal tot ongeveer 220°C.

Leg geen rauw deeg direct op een hete steen

Een hete pizzasteen kan ervoor zorgen dat het deeg aan de onderkant te snel opwarmt, waardoor de bovenkant nog niet gaar is. Bestuif de steen met maïsmeel of bloem om plakken aan de steen te voorkomen.

Bewaar de steen niet in een vochtige omgeving

Vocht kan de pizzasteen beschadigen, dus bewaar hem op een droge plaats en droog deze grondig af voordat je de pizzasteen weglegt. Plaats hem niet in een afdruiprek of op een vochtig oppervlak.

Gebruik de pizzasteen niet om de pizza te snijden

Een pizzasteen gebruiken als snijplank kan het oppervlak beschadigen en het vermogen om gelijkmatig te bakken aantasten. Dat is zonde van de steen en onnodig: gebruik hiervoor een standaard snijplank.

Met deze tips in het achterhoofd gaat de pizzasteen jarenlang mee en kun je heerlijke, gelijkmatig gebakken pizza’s blijven produceren.

 
Houd mij op de hoogte We zullen je informeren wanneer het product weer op voorraad is.